ინტერვიუ ქვევრების
დიდოსტატთან
გვესაუბრება ბიჭიკო ჩხაიძე:
1.
რა
განსხვავებაა ჭურსა და ქვევრს შორის? ორივე ხომ ღვინის შესანახი ჭურჭელია?
2.
ცნობილია,
რომ გურიაში, კერძოდ აცანაში , უძველესი დროიდან ამზადებდნენ ხარისხიან ქვევრებს.თქვენ,
როგორც ქვევრების დიდოსტატი,რას გვიამბობთ ამ უძველესი ტრადიციის შესახებ?
3.
იცით,
თუუ არა , რომ იუნესკომ მექვევრეობას, მეჭურეობას არამატერიალური მემკვიდრეობის ძეგლის
სტატუსი მიანიჭა,რაც ქვევრში ღვინის დაყენების უძველეს ტრადიციას აღიარებს? გახარებთ
თუ არა ეს აღიარება?
4.
რას
გვიამბობთ თქვენს ოჯახურ ტრადიციაზე?
5.
ინტერესდება
თუ არა მომავალი თაობა მეჭურეობით?
6.
ადრე
ქვევრის გარეშე ღვინის დაყენება წარმოუდგენლად მიაჩნდათ,ახლა ქართველებმა საქმე გაიმარტივეს.ეს
მხოლოდ ტრადიციის უგულებელყოფაა თუ ღვინის გემოსა და სასარგებლო თვისებების იგნორირებაც?
7.
თუ
აკეთებთ დერგებს, საყვავილეებს,დოქებს,ფიალებს და ა.შ.თანამედროვე მოხმარების საგნებს?
8.
რა
წესები არსებობს ქვევრის ღვინოს დაყენებასთან დაკავშირებით?
9.
სად
მოგეპოვებათ მიწა, რომლითაც ჭურებს ამზადებთ?
10.
1 ჭურის დამზადებას რამდენი დრო ჭირდება?
11.
თქვენ
მხოლოდ ჭურებს აკეთებთ, თუ ღვინის დამზადების რაიმე განსხვავებული ხერხსაც ფლობთ? თუ
ასეა, გაგვიმხილეთ?
12.
მიუხედავად
იმისა, რომ თქვენი ხელობა მეტად შრომატევადი და რთული საქმეა, რას განიჭებთ თიხასთან
კავშირი და თავად შექმნის პროცესი?
13.
როგორ
შეიძლება დაინტერესდეს ახალგაზრდობა ქვევრის კეთებით? თქვენ ვის თვლით თქვენს შემდეგ
ტრადიციის გამგრძელებლად?
ინტერვიუს ინიციატორი
ქ.თბილისის N32 საჯარო სკოლა
პედაგოგი ლია ჩხაიძე
პროექტი:,,სათოფურიდან წინაპრები
შემოგვყურებენ“
Комментариев нет:
Отправить комментарий